Kerst vieren in Australië

Reizen November 5, 2019

Voelt de zomer al een beetje als een herinnering uit het verre verleden? Nou, dat hoeft niet! Hier op het noordelijk halfrond beginnen de avonden steeds eerder, maar in Australië wordt het net lekker. Ben je op zoek naar een studievakantie op een speciale plaats met veel zon, waarom ga je dan het Kerstfeest niet vieren terwijl je Engels leert in Australië? Stel je voor: kerst op het strand, in de zon of op de surfplank! Of in het gezelschap van koala’s of kangoeroes? Of misschien ben dan aan het snorkelen bij het Great Barrier Rif? Combineer het leren van Engels, de meest gesproken taal ter wereld, met de kersttijd in Australië voor de vakantie van je leven! Verjaag de winterdip en vind hier de redenen om kerst dit jaar te vieren in Australië!

Kerst aan de andere kant van de wereld

Maar, hoe wordt het Kerstfeest “daar beneden” eigenlijk gevierd? Nou, het lijkt veel op hoe het gaat in het Verenigd Koninkrijk! Australiërs versieren hun kerstbomen, genieten van kerstliedjes en sommigen eten een traditionele Kerstlunch in Britse stijl of braden een kalkoen met alles er op en er aan. Het grote verschil is dat ze dit in Australië doen in de heerlijke zon! Anderen vinden het weer leuk om een kerstlunch te houden met een barbecue in de tuin of een grote picknick te organiseren aan het strand. Let er op wanneer je je koffer inpakt: traditioneel dragen ze met kerst aan het strand hun badkleding met kerstmuts! Soms komt de kerstman zelfs in korte broek naar het strand om de kinderen te begroeten en cadeautjes te brengen!

Waarom Engels studeren in Australië

Australië biedt een ongeëvenaarde combinatie van een fantastische kwaliteit van leven en een buitengewoon landschap en wildleven. Australiërs zijn befaamd om hun openheid en vriendelijkheid en ze zijn er dol op om mensen vanuit de hele wereld te ontvangen. Het Engels dat in Australië wordt gesproken lijkt sterk op Brits Engels, en de twee landen hebben samen sterke culturele banden. En wanneer je hier bent, pik je vast wel een paar boeiende Aussie uitdrukkingen op! Waar je ook voor kiest om te gaan studeren, je wordt er ondergedompeld in Engels, dus je bemerkt echt vooruitgang in je taal en communicatievaardigheden. Dit enorme en verrassend afwisselende land heeft een ruime keuze aan plaatsen die je kan bezoeken en waar je Engels kan studeren, of je nu naar de bruisende steden wil gaan of de adembenemende natuur in.

De beste plaatsen in Australië om Kerst te vieren

Sydney, de grootste en meest kosmopolitische stad van Australië, is een fantastische plek om Kerst te vieren. Overal kerstlichtjes, fabelachtige winkels en surfen bij het wereldberoemde Bondi Beach: dit alles maakt Sydney tot een super vakantiebestemming met kerst. Je kan ook naar Melbourne, met de musea en galerieën, modeboetieks en bars. Daar worden de betoverende openluchtconcerten Carols By Candlelight georganiseerd – er is niets zo kerstachtig dan het zingen van kerstliedjes onder de sterren, samen met duizenden anderen! Perth, aan de westkust van Australië is de zonnigste regionale hoofdstad van het land, ideaal om wat kerstzon op te doen, en dat doe je het beste op de prachtige witte zandstranden van de stad, adembenemend gewoon.

Wil je het studeren van Engels combineren met een verkenningstocht naar een paar van de unieke natuurwonderen en het iconische wildleven van Australië, dan heb je volop keuze. In de prachtige stad Cairns is het in december lekker warm en daardoor een perfecte plek voor zonaanbidders. Het is ook de ideale keuze als je graag de natuur in trekt: verken het opmerkelijke regenwoud of maak het jouw uitvalsbasis voor een bezoek aan het Great Barrier Rif. Snorkelen of duiken in het gebied dat een van de meest spectaculaire natuurattracties ter wereld is, maakt jouw Kerstfeest echt onvergetelijk! Het betoverende, ontspannen surfstadje Noosa is de perfecte bestemming als je persoonlijk en van dichtbij contact wil maken met een paar van de meest iconische wilde dieren van Australië, zoals bijvoorbeeld de koala – in het Noosa National Park. Of je kan je mengen onder de surfers in het legendarische strandparadijs Byron Bay, waar het motto is “Cheer up, slow down, chill out”.

Waar je ook voor kiest in Australië om Engels te studeren, wij weten, dat je aan de andere kant van de wereld een heel fijn Kerstfeest zal hebben!

Engels studeren in Australië

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?