De populairste reistrends in 2018

Reizen January 23, 2018

Een nieuw jaar met nieuwe reistrends! Net als in de mode industrie kent het reizen ook trends. We hebben de 6 populairste reistrends in 2018 voor je onder elkaar gezet, zodat je niet meer hoeft te zoeken en meteen kan beginnen met plannen! Of je nu denkt aan sneeuw, strand, een stadstrip of iets exotisch, voor jou is er op deze lijst iets bij!

 

Zuid-Korea

 

Het is algemeen bekend dat de Olympische Winterspelen van 2018 worden gehouden in Pyeongchang in Zuid-Korea, van 9 tot 25 februari. Dit is het PERFECTE excuus voor een reis naar Azië! Vlieg naar Seoel, waar tegenwoordig een hogesnelheidstreinverbinding is met Pyeongchang in nog geen 60 minuten. Neem even de tijd om de neonverlichte straten van Seoel te verkennen, op zoek naar kimchi, Koreaanse BBQ, K-beauty boetiekjes en misschien pak je zelfs een K-pop concert mee! Je kan ook naar de zuidoostkust van Busan gaan, met haar grotestadsvibes, rijen van betoverende tempels in de buitenwijken en zelfs stranden!

Hier vind je taalcursussen in Zuid-Korea

 

Malta

 

Malta is dit jaar prominent bij ons in beeld, omdat Valletta, de hoofdstad, tot Europese cultuurhoofdstad van 2018 is benoemd. Deze kleine natie van eilanden stond in de afgelopen jaar jaar in de schijnwerpers vanwege haar Game of Thrones bekendheid doordat veel scenes in Malta zijn gefilmd. Valletta is een geweldige mengeling van het oude met het nieuwe en aan de zeezichten kan je ook wel wennen. Je kan er zonnige dagen doorbrengen, op zwerftocht door de Upper Barakka Tuinen en avonden op een terras met kaarsverlichting langs de hobbelige romantische straten van de stad. Als bonus van de kleinschaligheid van dit land is het een eitje om de steden op heel het eiland te bezoeken, dus je kan je reis zo relaxed of volgeboekt maken als je zou willen!

Leer Engels in Malta

 

Rusland

 

De Olympische spelen zijn niet het enige grote sportevenement van 2018, wanneer de voetbalsupporters hun eigen land gaan aanmoedigen tijdens het WK van 2018! Het kampioenschap vindt plaats vanaf 14 juni tot en met 15 juli, met wedstrijden in 11 steden zoals St Petersburg en natuurlijk Moskou, waar de finale gespeeld zal worden. Zelfs als je geen voetbalfan bent, dan is de zomer een perfecte tijd om Rusland te bezoeken vanwege het lekkere zomerweer en de feestelijke sfeer van het WK.

Hier vind je de cursussen Russisch

 

Canada

 

In het afgelopen jaar heeft het toerisme in Canada een hoge vlucht genomen en dit is een van de reistrends van 2018 die zich volgens ons zeker zal voortzetten! Van de vriendelijke plaatselijke bevolking tot haar prachtige steden en adembenemende natuurlandschappen: in Canada heb je een verrassende vakantie. Of je nu naar het tweetalige Montreal gaat, met haar echt betoverende oude stad, of naar het bruisende, moderne Toronto, of naar de rustige sfeer aan de kust van Vancouver, er is een scala aan keuzemogelijkheden als je een reis naar Canada gaat plannen. Skiërs en snowboarders worden meteen verliefd op het winter wonderland van Canada in de koudere maanden, terwijl er zomers muziek is, eten en volop comedy festivals. Dit is echt een land, waar je altijd goed zit!

Cursussen Engels en Frans in Canada

 

Argentinië

 

Het land van de tango is dit jaar de plaats waar je moet zijn. In Argentinië worden de Jeugd Olympische Spelen dit jaar gehouden in Buenos Aires, van 6 tot en met 18 oktober en daarom is het een geweldige bestemming voor reizigers die Spaans willen leren en willen zien hoe deze verrassende jonge atleten het tegen elkaar opnemen! Boek een langere reis en zorg dat je een van de meest adembenemende natuurwonderen ter wereld niet mist, van de Iguazu Watervallen tot aan Patagonië en het Glaciers Natuur Park.

Leer Spaans in Buenos Aires

 

Het VK

 

Sommige trends zijn blijvend. Klassiek Londen is altijd een populaire vakantie trekpleister. Of het nu je eerste of eenentwintigste keer is in Londen, dit is de stad die steeds weer iets nieuws brengt. Er is altijd wel een nieuwe tentoonstelling of show te zien, een hip nieuw restaurant om te proberen of een nieuwe band die daar op toernee is. Maar wanneer je graag een vakantie aan het strand wil, dan stelt Brighton je nooit teleur. Je gaat vanzelf houden van het retro-sfeertje rond de Brighton Palace Pier en het brede strand met steentjes van Brighton. Ben je op zoek naar een kleinere stad dan Londen, dan is momenteel in Liverpool een hipster opleving gaande en er zijn daar koffietentjes, livemuziek gelegenheden en een hoop geweldige kunstmusea. Het VK is met reden een van de blijvende reistrends in 2018!

Engelse taal vakanties in het VK

By Leah Ganse

What do you think?