De beste steden om te studeren in het buitenland: hier vind je wat perfect past bij jou (deel II)

Reizen September 8, 2020

Een van de beste aspecten van studeren in het buitenland is de kennismaking met een nieuwe stad, die jouw nieuwe thuis wordt. Het is echter niet altijd makkelijk om hiervoor de ideale bestemming te vinden – elke stad heeft haar eigen karakter, ziel en levenswijze; en de tijd die je nodig hebt om je hieraan aan te passen is een essentieel aspect van je beleving in het buitenland. Bovendien wil je zeker weten dat je ergens naar toe gaat waar je je op je gemak en comfortabel zal voelen want dat is echt de snelste weg naar en succesvolle taalreis!

Er is een reden voor de populariteit van metropolen als bestemming voor taalstudenten: door de diversiteit van grote steden zijn er vrijwel altijd eindeloos veel nieuwe plekken om te verkennen en leuke dingen om te doen, terwijl je van alles leert over een nieuwe cultuur en mensen ontmoet vanuit de hele wereld. In een van onze recente blogposts bespraken we drie verschillende steden en hoe bepaalde persoonlijkheden en interesses daar goed bij zouden passen – een match die je maakt met een stad zoals dat gaat op Tinder. En hopelijk zal dit je nog verder helpen: hier zijn nog drie geweldige steden om te studeren in het buitenland:

Sydney

Wanneer de wildernis, de golven en een chille sfeer jouw natuurlijke omgeving is, dan is dit een perfecte bestemming voor jou.  Sydney  neemt je mee op een wilde tocht naar de nationale parken rondom en ook midden in de stad! Maar de stad springt er nog het meest uit qua ligging aan de kust wanneer het gaat om de betovering  Sydney ligt spectaculair uitgestrekt rond haar majestueuze haven en stranden en heeft daardoor de visuele wow-factor, net als een paar andere plaatsen. En de plaatselijke bevolking weet het: ze zijn zich bewust van hun geluk om te wonen in een van de mooiste steden ter wereld, dus je zou denken dat ze hierdoor wat afstandelijk zouden zijn. Maar de mensen in Sydney zijn ontspannen en delen hun lange zomers en milde winters graag met je, net als hun rotsmeren en stranden en bruisende kunst- en cultuurscene met de rest van de wereld!

Berlijn

Open-minded en artistiek zijn de eerste twee woorden die in je opkomen als je denkt aan de Duitse hoofdstad. Berlijners en expats leven volgens het credo “leven en laten leven” met een grote nadruk op persoonlijke vrijheid en een creatieve levensstijl. Dit verklaart misschien de hartstocht in deze stad voor elektronische beats en ook voor opera – hoogstaand, volks en alles daar tussenin, er is volop ruimte voor culturele expressie. Hetzelfde geldt voor kunst: de beroemde oostzijde van de Muur staat vol met bijdragen en vredesverklaringen van meer dan 100 kunstenaars… en er zijn nog veel meer verhalen die de straatkunst van Berlijn met je wil delen!  Komt het aan op creativiteit, dan kent Berlijn geen grenzen: de stad is een culturele trendsetter geworden en een gigantisch lab van experimenten waarmee je kennis maakt in de theaters, clubs, kunstcentra net als op straat!

Dublin

Mensen die graag lachen voelen zich onmiddellijk thuis in Dublin! “Craic” is een Iers woord dat gewoonlijk “plezier” betekent – echt een woord om de Ieren te beschrijven! Vriendelijk en grappig zijn ze, die Dubliners, een charismatische groep mensen met een aantrekkelijke ziel en omgangsvormen. Je ontmoet ze makkelijk in “de pub”, dat het middelpunt van de maatschappelijke interactie blijft. Naast hun geweldige gevoel voor humor staat de plaatselijke bevolking ook bekend om hun warme houding ten aanzien van bezoekers. Het mooie kosmopolitische uiterlijk heeft Dublin altijd behouden en tijdens de afgelopen dertig jaar is heel opvallend de diversiteit omarmd. Nu herbergt de stad honderden verschillende culturen die met de Ierse manier van leven in vrede naast elkaar bestaan –  met de vriendelijke sfeer, de geweldige taalscholen en volop kans op een baan verhuizen,  het is dus geen wonder, dat Dublin het thuis is van een enorme internationale gemeenschap!

Zoals je ziet heeft elke stad wel iets verrassends te bieden – het is maar net waar jij qua ervaring naar op zoek bent. Gelukkig is het zo, dat dit precies is wat wij bij ESL doen: verrassende ervaringen creëren voor taalstudenten in het buitenland!

Hier krijg je gratis advies

By Julia Hoyas

What do you think?