De beste bestemmingen voor een winterstudie in het buitenland

Reizen November 12, 2019

Wollen mutsen, dwarrelende sneeuwvlokjes, een dampende mok chocolademelk en… studeren in het buitenland? De winter is eigenlijk het perfecte seizoen om op een taalreis te gaan! Of je nu niet genoeg kan krijgen van de kou of dat je wat winterzon wil gaan opdoen, er is vast wel iets bij voor jou op onze lijst van de beste bestemmingen voor een winterstudie in het buitenland.

1. Australië

Hunker je naar wat warm winterweer, dan is de keuze zo gemaakt… ga naar het zuiden! Tijdens de winter in Europa is het zomer in Australië, dus het land aan de andere kant van de wereld is de perfecte keuze als je Engels wil leren met af en toe wat surfen tussendoor! Sydney is een voor de hand liggende keuze, en Brisbane is een net zo bruisende stad, die leeft op zijn eigen hipster beat, en Gold Coast en Byron Bay brengen de strandliefhebbers in verrukking. Je zou ook kunnen kiezen voor een werk- en reisprogramma om zoveel mogelijk te gaan zien van Australië! De Aussies staan bekend om hun vriendelijkheid, dus je gaat zonder problemen mensen ontmoeten en je Engels oefenen in het echte leven. Welke stad je ook kiest, Australië is onbetwist een benijdenswaardige bestemming voor een winterstudie in het buitenland.

2. New York

Aan de andere kant: als winter voor jou gelijk staat aan Kerstfeest en kou, dan kan je het beste kiezen voor  New York City. De etalages van Macy’s en alle winkels in de stad zijn veranderd in winterlandschappen en kerstworkshops, in Central Park en Bryant Park liggen ineens buitenschaatsbanen en wie kent niet de spectaculaire kerstboom bij het Rockefeller Center? Het kan in de Big Apple ’s winters bitter koud worden, maar in de levendige koffietentjes en bars van New York is het altijd warm en gezellig! New York is voor romantici en liefhebbers van kerst de perfecte bestemming voor een winterstudie in het buitenland om Engels te leren… je voelt je alsof je midden in een filmset staat.

3. Zuid-Afrika

Wil je een andere cultuur ervaren en kennis maken met de verborgen juweeltjes van Afrika terwijl je Engels leert, dan is Zuid-Afrika een prachtige keuze. Of je nu luistert naar Afropop in de kleurige cafés van  Kaapstad of de golven in gaat bij de glorieuze stranden van Port Elizabeth, ’s winters is Zuid-Afrika leuk, vriendelijk en zonnig! Met vrijetijdsactiviteiten als wijn proeven in de schaduw van de Tafelberg of op safari gaan om de legendarische wilde dieren in volle glorie te gaan beleven ga je vast en zeker genieten van het studeren in het buitenland in Zuid-Afrika en van de zomer op het zuidelijk halfrond.

4. Canada

Leef jij voor de wintersport? Zo is het ook met de Canadezen! Canada is een winterspeeltuin voor skiërs, snowboarders, schaatsers en ijshockey enthousiastelingen, dus vertrek naar “het Grote Witte Noorden” als je een koud weer adrenaline junkie bent! Een paar van de beste pistes van Canada liggen buiten grote steden als Vancouver en Montreal, dus terwijl je Engels of Frans leert kan je de ongerepte schoonheid van het ondergesneeuwde Canadese landschap gaan ervaren. Bezoek de adembenemende nationale parken van dit land, of warm jezelf op in een sportbar samen met de plaatselijke bevolking terwijl je het plaatselijke hockeyteam aanmoedigt. Zorg er wel voor, dat je voldoende winterkleding inpakt!

5. Andere taalbestemmingen

Wil je een andere taal dan Engels gaan leren? Voor studenten Spaans, die op zoek zijn naar de zon, raden wij Playa del Carmen in Mexico of Tenerife op de Spaanse Canarische Eilanden aan, voor warm weer in de winter. Daar een taal leren voelt als vakantie vieren!

Ben jij op zoek naar de beste bestemmingen voor een winterstudie in het buitenland om Frans te leren, dan wachten de prachtige, zonovergoten Caraïbische Eilanden op je! Martinique en Guadeloupe zijn beiden een uitstekende keuze, want je kan daar de ontspannen eilandsfeer ervaren terwijl je Frans leert. Wil je echter de Franse taal leren tussen besneeuwde bergtoppen, ga dan naar Zwitserland voor jouw perfecte wintertaalreis.

Ben je geïnteresseerd in Duits studeren? Duitsland is een paradijs als het gaat over kerstmarkten en besneeuwde kastelen, dus je kan kiezen uit een aantal steden waar je je Duits kan gaan oefenen in complete onderdompeling, achter een Glühwein met warme worstjes op je bord.

Je hebt nu wat reisinspiratie om de winterblues te verjagen, dus kies nu je taal en hak de knoop door… wordt het warm weer of koud?

Studeer deze winter in het buitenland!

By Leah Ganse

What do you think?