Vragen die alle studenten hebben over hun eerste taalcursus in het buitenland

Carrière November 26, 2019

Je hebt ’t geflikt – eindelijk waagde je de sprong en boekte je jouw allereerste taalcursus in het buitenland! Je barst waarschijnlijk van de spanning en kijkt er enorm naar uit om te beginnen aan je nieuwe avontuur, maar nu de grote dag nadert komt er misschien een hele lading laatste moment vragen bij je op. Niet erg, dit overkomt iedere beginnende buitenlandstudent!

Het is nogal wat, om voor het eerst naar het buitenland te gaan om een vreemde taal te studeren, dus het is niet meer dan normaal om alles onder controle te willen hebben! Geluksvogel, wij staan voor je klaar om je te helpen! Lees verder voor de antwoorden op een paar van de meest voorkomende vragen van beginners.

1. Hoe ziet mijn accommodatie er uit?

De sleutel voor een succesvolle taalreis is dat je je op je gemak voelt en welkom in je onderkomen in het buitenland! Als je verblijft bij een gastgezin kan je het ijs breken voordat je op reis gaat door ze een e-mail te sturen. Op die manier leert jouw gezellige gastgezin jou, hun gast, van tevoren al een beetje kennen, en dat stellen ze zeker op prijs! O, en een klein souvenirtje uit je land is een prachtig gespreksonderwerp op je eerste dag!

Verblijf je in een studentenresidentie, een gedeeld appartement of een studio, kijk dan eens naar alle informatie, foto’s en ervaringen die je kan vinden op Google Maps, Facebook of op de website van je agentschap. Je hebt dat waarschijnlijk al gedaan, voordat je je accommodatie boekte, maar kijk er nog maar eens naar, om jezelf op je gemak te stellen. Vergeet niet om de essentiële spulletjes in te pakken waarmee je je thuis voelt waar je ook bent!

2. Hoe ga ik op de eerste dag de weg naar school vinden?

De weg leren in een nieuwe stad kan in het begin een beetje eng zijn, maar er zijn een paar handigheidjes waardoor je de eerste reis naar de taalschool zonder stress gaat maken. De dag dat je aankomt op je bestemming, ook al heb je geen les, neem je de tijd om vanaf je accommodatie naar school te gaan – zo raak je vertrouwd met de route en weet je hoeveel tijd je nodig hebt om daar op je eerste dag aan te komen.

Hou in je achterhoofd, dat gastgezinnen en de staf in de residenties je altijd graag helpen, vraag ze dus gerust! Je kan ook de wifi in je accommodatie gebruiken om plaatselijke plattegronden te downloaden via de app die jij graag gebruikt – dat kan handig zijn als je buiten de deur bent en geen gegevens hebt.

3. Wat als ik er niks van versta?

Is dat niet de reden dat jij je eerste taalcursus in het buitenland gaat volgen? Of je doel nu is om de taal vanaf het begin te gaan leren of om je vaardigheden te verbeteren: jezelf uitdagen door middel van een taalreis in complete onderdompeling is de beste manier om vooruitgang te boeken!

Je gastgezin, de docenten en de schoolstaf zijn gewend aan mensen om zich heen op verschillende taalniveaus, dus je hoeft je echt nergens druk om te maken. Als je extra voorbereid wil zijn, kan je een woordenboekje meenemen of een vertaalapp downloaden voor het geval dat.

4. Hoe ga ik ik vrienden maken?

Maak je niet druk! Je hebt straks volop gelegenheid om zowel plaatselijke mensen als andere internationale studenten te ontmoeten tijdens je eerste taalcursus in het buitenland: in de klas, tijdens avondactiviteiten die door de school worden georganiseerd, in je studentenresidentie, via je gastgezin…

Ben je verlegen of heel selectief met wie je omgaat, onthoud dan dat er heel wat apps beschikbaar zijn, waar je gelijkgestemde mensen kan ontmoeten!

5. Heb ik een soort van verzekering nodig?

JA. Waarschijnlijk gebruik je het niet, maar doe jezelf in de toekomst een plezier en sluit een reisverzekering af met een aansprakelijkheidsdekking. Hou dit in de gaten, als je een creditcard hebt gebruikt om je vluchten te betalen, dan ben je waarschijnlijk al verzekerd – neem contact op met je bank of kijk naar de regels en voorwaarden van je creditcard om te weten te komen of dit pluspunt inclusief is.

Als jouw zorgverzekering niet dekkend is in het buitenland raden we je sterk aan om een privé reiszorgverzekering af te sluiten voor de tijd van je taalreis. ESL kan je helpen om een goeie deal te sluiten!

6. En als ik nu eens wil, dat het niet meer ophoudt?

Zeer waarschijnlijk heb je het uiteindelijk zo naar je zin tijdens je eerste taalcursus in het buitenland, dat je niet meer naar huis wil! Als dat gebeurt, dan hoef je alleen maar contact op te nemen met je taalreisconsultant om te laten weten dat jij je taalreis wil verlengen… zo makkelijk is het!

En als je besluit om nogmaals zo’n ervaring te gaan opdoen tijdens een andere taalreis in het buitenland, volgend jaar, hou dan in je achterhoofd dat ESL speciale kortingen geeft aan terugkerende studenten!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

By Carlos Heras

What do you think?