De beste bestemmingen in het najaar voor studie in het buitenland

Reizen September 3, 2019

Het najaar is de perfecte tijd om te studeren in het buitenland! Of je nu wat cultuur wil opsnuiven of zon wil pakken, verwonderd wil genieten van verkleuren blaadjes of bloeiende lentebloesem, er zijn wereldwijd heerlijke bestemmingen voor studie in het buitenland die dit najaar perfect zijn voor het studeren van een taal! We hebben wat ideeën verzameld voor de ideale plaats voor jou deze herfst, van lessen Spaans in het bruisende Sevilla tot aan lessen Engels en wilde dieren in Zuid-Afrika!

Momiji: herfstblaadjes in Japan

Iedereen heeft wel eens gehoord van het kersenbloesem seizoen in Japan, maar momiji – het herfstseizoen met de veranderende bladeren – is net zo spectaculair. Alhoewel momiji  verwijst naar alle herfstbladeren wordt het hoofdzakelijk in verband gebracht met de Japanse esdoorn, waarvan de bladeren naar levendige rood- en goudtinten verkleuren, adembenemend gewoon. Het is een prachtig jaargetijde om dit fascinerende land te bezoeken,  Japans te leren in Japan, en jezelf onder te dompelen in de unieke traditionele cultuur. Je kan de glinsterende hoofdstad Tokio bezoeken, waar de prachtige Rikugien Tuin tijdens momiji een feest van kleur is. Of als je liever gaat voor de rustige betovering van Kobe, mis dan niet het Kobe Gemeentelijk Arboretum, waar honderden boomsoorten veranderen in elke denkbare tint van rood en goud. Het topseizoen voor het kijken naar de blaadjes is vanaf eind september in het noorden van het land tot aan het begin van december in het zuiden. (En als je gaat voor Japan, kijk dan even naar onze handige tips over  wat wel en juist niet te doen in Japan.)

De zomer hoeft niet op te houden!

Vergeet die einde-van-de-zomer-blues – vlieg naar een plaats met een zacht klimaat in de herfst en hou dat zomergevoel nog even vast! Je zou kunnen gaan naar het zonnige Spanje, om wat zonnestralen te pakken terwijl je Spaans leert. Tenerife heeft een spectaculair vulkanisch landschap en kilometerslange stranden, en het prachtige eiland van de Balearen, Majorca, heeft magische grotten en het stijlvolle kleine hoofdstadje Palma. Je kan ook genieten van het ritme van de flamenco en tapas gaan proeven in het verleidelijke Sevilla. Als je bent geïnteresseerd in het leren van Thais, en je wil taallessen combineren met een onvergetelijk tropisch uitstapje, denk dan eens over Phuket, waar het vanaf eind oktober goddelijk weer is.  Canada, beroemd om de vriendelijke en gastvrije bevolking en het prachtige landschap heeft gewoonlijk heerlijk nazomerweer en is een ideale bestemming voor in het najaar om ofwel Engels of Frans te leren.

Eeuwenoude culturen in een paar van de oudste steden ter wereld

Ervaar een paar van de oudste culturen ter wereld en maak kennis met eeuwenoude steden, terwijl je een taal leert! De herfst is de perfecte tijd voor een bezoek, dankzij de milde temperaturen en de drukte is wat minder. Je kan bijvoorbeeld Grieks studeren in Athene, een van de oudste steden ter wereld die constant bewoond is gebleven en het thuis is van de oudste democratie. Of waarom ga je niet Arabisch leren in Cairo, de spannende hoofdstad van Egypte, die wereldberoemd is vanwege de magnifieke pyramiden? De verleidelijke Marokkaanse hoofdstad Rabat is ook een geweldige plaats om Arabisch te leren, terwijl je je vergaapt aan de opmerkelijke historische architectuur in deze stad. Het mediterrane eiland Malta, een voormalige Britse kolonie, is een uitstekende bestemming om Engels te leren en de mysterieuze megalithische tempels daar, een UNESCO werelderfgoed locatie, zijn de oudste ter wereld.

Lentekriebels

Het najaar mag dan over het noordelijk halfrond heersen, in de zuidelijke helft van de wereld is het lente! Je kan Engels studeren in Zuid-Afrika, waar de wilde bloemen het platteland sieren en er is een verbazingwekkend aantal wilde dieren te zien – ook veel heel jonge dieren! (Lees hier meer over wanneer je Zuid-Afrika zou kunnen bezoeken). Of wat zou je zeggen van een reis naar “down under” om te genieten van de lente en van lessen Engels in Australië? Combineer die lessen met onvergetelijke avonturen – of het nu een verkenningstocht is door de kosmopolitische steden Sydney of Melbourne, surfen aan de Gold Coast, duiken bij het Great Barrier Rif of gewoon chillen en genieten van de beroemde kalme Australische manier van leven. Ben je nog aan het nadenken over de beste tijd om naar Australië te reizen, kijk dan eens naar onze blog voor een paar tips.

Studeer dit najaar een taal

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?