Wat moet je weten over Londen in 2022?

ReizenUitgelicht February 2, 2022

Het is een wijdverbreide gedachte in de culinaire wereld: vertrouw nooit een kok die zijn eigen gerechten niet eet. De logica hierachter is heel simpel: als het niet goed genoeg is voor de chef, waarom dan wel voor jou? Het antwoord: waarschijnlijk klopt dit wel.

Wij denken, dat deze logica opgaat voor je taalschool, net als voor het eten op je bord. Daarom zijn we begonnen met onze Fam Trips.

Via Fam Trips “snuffelen” we aan onze bestemmingen en programma’s, door een paar van onze teamleden naar onze bestemmingen te laten gaan, en mee te laten doen met onze partnerscholen, om de ESL studentenervaring op te doen. Gedeeltelijk is dit om de kwaliteit te waarborgen, maar ook om jou advies te kunnen geven over welke bestemming het beste aansluit bij jou en jouw doelen.

In dit artikel lees je hoe we dit doen en geven we je een overzicht van de meest recente Fam Trip van ons team naar Londen, naar onze gewaardeerde partnerschool: Kaplan London.

Waarom Londen?

Engels leren in Londen betekent studeren in het historische epicentrum van de Engelssprekende wereld. Elke straat, elk gebouw en monument straalt de Britse cultuur en geschiedenis uit en vanwege de enorme bevolking van deze metropool zal je volop gelegenheid hebben om nieuwe vrienden te maken en je Engels in praktijk te brengen.

Vanwege dit en om nog veel meer redenen is Londen een van onze populairste bestemmingen om Engels te leren en dit is wat ons team hierover te melden heeft…

Dit zijn de sterke punten, die we opmerkten

  • Er zijn nog altijd enorm veel dingen te doen in Londen en de school organiseert grandioze activiteiten
  • De COVID-restricties zijn terug naar een historisch minimum in de stad, met de verwachting dat voor alle bezoekers een COVID test  per 11 februari niet meer verplicht is.
  • Brexit had op de reis van ons team geen effect, maar je moet voordat je op reis gaat wel een paspoort hebben geregeld.

Hoe was de school?

”Het leukste was de toewijding van de docent, de onderwijzers waren zó geduldig bij het betrekken van de studenten. De studenten zagen er altijd tevreden uit en leken plezier te hebben bij de spelletjes”.  – Agustina

Iedereen wil een mooie reis maken, vol ‘Instagram-momentjes’, maar de belangrijkste reden voor een taalstudent om naar Londen te gaan, zijn de vele fantastische taalscholen daar. Dit is wat ons opviel:

“Ik deed mee met IELTS lessen op C1 niveau en het was heel interessant om mee te maken hoe dit in z’n werk gaat en om de interactie tussen de studenten en de docent te beleven. De docent was heel aardig, grappig, echt betrokken en met veel ervaring”.- Aurore

“Ik vind absoluut, dat de onderwijshouding en -energie die ik zowel in Londen als in Cambridge meemaakte echt geweldig is. In Londen zat de docent zo vol energie en plezier; die bracht de jonge, verlegen studenten heel goed met elkaar in contact, in Cambridge zag ik iemand die veel ondersteuning gaf, en mensen op hun gemak stelde. Verschillende methodieken, maar allebei super geweldig! Hierdoor wilde ik nog wel langer blijven. Kon het maar!” – Maria

Over het algemeen vond ons team de lessen een prima mix van betrokkenheid, gezelligheid en gestructureerd onderwijs. Alle studenten die we spraken hadden veel geleerd en daarbij een geweldige tijd!

Wat wij vonden van de stad

“Het cabaret tijdens het diner ’s avonds was zo origineel, ik vond het geweldig!” -Aurore

Helemaal waar, dat de kwaliteit in de klas en de onderwijsmethoden de hoeksteen zijn voor elke taalstudent, maar niemand gaat naar Londen zonder de leuke activiteiten te ondernemen die deze stad te bieden heeft!

Met dit in gedachten zorgden wij er voor, dat ons team een paar culturele activiteiten beleefde, die tegenwoordig worden aangeboden aan onze studenten. Dat kan zijn: een dagtrip, kookles, sport, bioscoopuitje, theateruitje en nog veel meer. Voor ons team was het een excursie van een hele dag door de stad, een bezoekje aan een pub en een voorstelling tijdens het diner. Dit was hun reactie:

“Haydee en de rest van het team hebben heel goed voor ons gezorgd; alles verliep soepel, zelfs toen er in de metro werd gestaakt en wij onze plannen voor de laatste dag moesten omgooien. Op die dag bekeken we heel wat boeiende dingen en ’s avonds werden we ook heel prima vermaakt”.  – Thea

“We hebben een gratis rondrit door de stad gemaakt; het was heel leuk om op stap te gaan en Londen te bekijken! We konden ook naar Cambridge, daar ben je met een uurtje treinen”.- Agustina

In de statige schaduw van de Big Ben en de London Eye is bijna niets te vinden dat indrukwekkender is dan dat. In het bijzonder was ons team onder de indruk van de organisatie en het aanpassingsvermogen van onze partners bij Kaplan London, die er voor zorgden dat de studentenactiviteiten op een zo leuk mogelijke manier voor de studenten werden georganiseerd. En dan maakte het niet uit wat het was.

Niemand kan voorspellen hoe een reis verloopt, maar we waren blij om te vernemen dat onze partners oplettend zijn en zich kunnen aanpassen voor wat betreft de planning van activiteiten.

Heeft COVID invloed gehad op de beleving?

“Mijn tijd in de stad werd helemaal niet beïnvloed, het leek eigenlijk alsof het meeste van de beperkingen niet meer hinderden. De reis was bijna hetzelfde als het zou zijn geweest vóór COVID”.  – Agustina

Na 2020 voor wat betreft het reizen stond er toch wel een heel grote olifant in de kamer, die behoorlijk de aandacht trok. De naam? COVID-19. Kortgeleden hebben veel studenten besloten om niet naar een internationale klas te gaan, vanwege het idee om de straten leeg te zien en de winkels en horeca gesloten aan te treffen. Dit was misschien 2 jaar geleden zo, maar hoe ziet de realiteit er in 2022 uit?

Dit is hoe een van onze teamleden de huidige COVID-situatie beschrijft, en het effect hiervan op haar reis:

“Op mij had het helemaal geen invloed. Nou ja, op dag 2 moesten we wel testen, maar op dat moment was alleen een zelftest nodig, waarna we een foto moesten uploaden in de app, geen quarantaine of zoiets – heel makkelijk.”- Maria

Ten tijde van het schrijven van dit blog (24 janari 2022) zijn de COVID-19 beperkingen in Londen teruggebracht tot een historisch minimum. Volgens de reisregelgeving moeten compleet gevaccineerde reizigers een COVID test kunnen overleggen vóór aankomst, maar ben je eenmaal negatief getest dan kan je je Londense leventje oppakken zoals jij wil. (Zorg er wel voor, dat je de meest recente  adviezen van de overheid eerst even goed leest!)

Verder lijkt het erop, dat de regels zelfs nog meer versoepeld gaan worden, sinds het vertrek van ons team! De overheid heeft aangekondigd dat de verplichte COVID tests voor reizigers vanaf 11 februari komt te vervallen.

Heeft Brexit het reizen moeilijker gemaakt?

“Helemaal niet. Alles ging supergemakkelijk met mijn Europese paspoort. Ik had eigenlijk verwacht meer tijd kwijt te zijn aan de grens vanwege Brexit, en ook vanwege Covid, maar het duurde maar 10 minuutjes en toen konden we door, heel makkelijk!”- Maria

Als COVID dan die olifant in de kamer is, als we het hebben over een reis naar Londen in 2022, dan is Brexit de (wat oudere) giraffe – een beetje anders, maar net zo groot en het trekt net zoveel aandacht. Dus wat vond ons team hiervan?

“Douane? Het enige dat je nu nog hoeft te doen bij de douane is je paspoort laten zien. Wij moeten nu dus ons paspoort meenemen”.  –  Agustina

Omdat allebei onze teamleden, die deze vraag kregen, EU-ingezetenen zijn, was het enige verschil dat Brexit heeft gemaakt het feit dat je je paspoort moet laten zien (in tegenstelling tot een andere vorm van identificatie). Heb je dit dus eenmaal voor elkaar, dan ben je helemaal klaar voor je reis naar Londen!

Ons oordeel

Londen heeft in de afgelopen jaren heel wat meegemaakt. Maar net als bij elke andere crisis die ze daar hebben doorgemaakt is de stad meesterlijk teruggeveerd en heeft zijn positie heroverd als een van de beste bestemmingen ter wereld om Engels te studeren. Nu wij voor je op verkenningstocht zijn geweest en het goud hebben gevonden, kun jij een kijkje nemen in onze programma’s Engels in Londen en zelf kennis gaan maken. Begin vandaag nog aan je avontuur.

By Christopher Robinson

What do you think?