Cursussen Business Engels die perfect zijn voor werkende professionals

Carrière September 18, 2018

De balans vinden tussen een taalcursus en een baan mag dan een moeilijke klus lijken, maar er zijn volop beschikbare mogelijkheden, zodat jij er een kan vinden die het beste past bij jouw levensstijl. Ga multitasken en combineer je vakantie op het zonnige Malta met een cursus Business Engels, vraag wat onbetaald verlof aan voor een intensieve cursus wanneer je geen vakantiedagen wil gebruiken, of – de beste mogelijkheid – kijk of je jouw bedrijf zover kan krijgen om je cursus te betalen. Hier is onze lijst van alle verschillende types cursussen Business Engels die beschikbaar zijn voor werkende professionals… en hopelijk gaat jouw bedrijf betalen!

 

Algemeen Engels + business

Is je Engels wat weggezakt of is je niveau beneden gemiddeld, dan is een cursus Algemeen Engels waarschijnlijk het beste om te doen. Laat je echter niet misleiden door het “algemene” gedeelte van Algemeen Engels. Dit soort cursus helpt je bij gesprekken, grammatica en schrijven – alle vaardigheden die je nodig hebt wanneer je in een vreemde taal aan het werk bent. En verder kan je altijd een business module aan je algemene taalcursus toevoegen, zodat je wat industriespecifieke woordenschat kan oppikken voor een extra taalimpuls!

 

De een-op-een cursus Business Engels

Wil je zo snel mogelijk vooruitgang boeken, dan is een privé cursus de manier. Hier kan je helemaal gericht zijn op jezelf, op de best mogelijke manier. Laat je privé leraar weten wat jij wil leren en waaraan jij moet gaan werken, en hij/zij zal dan een cursus op maat voor jou samenstellen. Het is ook perfect wanneer je je wil richten op het spreken, omdat je je docent helemaal voor jezelf hebt!

 

Business Engels voor 30-plussers

Wanneer je het niet ziet zitten om samen met tieners weer naar school te gaan, kijk dan eens naar de beschikbare cursussen voor professionals boven de 30 jaar. Naast het werken aan de taaldoelstellingen voor de zakenwereld kan je als bonus ook netwerken met een een internationale groep van leeftijdsgenoten!

 

Een officiële examenvoorbereidingscursus

Als je werkgever of je leidinggevende  “bewijs” wil van je taalniveau, dan zou een officiële examenvoorbereidingscursus een goed plan zijn. De Cambridge examens zijn altijd geweldige opties, en met een examenvoorbereidingscursus werk je aan op de specifieke gebieden van lezen, schrijven, luisteren en spreken – allemaal geweldige extra’s om voor je carrière in huis te hebben. Een officieel certificaat is ook een verrassende troef op je CV wanneer je ooit van baan wil veranderen.

 

Cursussen Business Engels in mini-groepjes

Is het idee van privéles wat intimiderend voor jou, dan kan een mini-groepje precies bij je passen. Dit is een prachtige balans, omdat je zowel persoonlijke aandacht krijgt als de gelegenheid hebt om samen te werken met je medestudenten, waarbij de “echte wereld” wordt nagespeeld, waarin je terecht zou kunnen komen met je collega’s en zakenpartners.

 

Sabbatical cursus

Ben je opgebrand, heb je een pauz nodig in je huidige baan of wil je gewoon een taalcursus voor langere tijd gaan volgen, overweeg dan eens een sabbatical cursus. Daarmee heb je de tijd en ruimte die je nodig hebt om echt in de taal te duiken. Naast het studeren van Engels kan je ook een taalcursus combineren met vrijwilligerswerk of een stage of een part-time betaalde baan. Je doet de ervaring op van het leven in een vreemd land en het aanpassen aan het leven in het buitenland – een vaardigheid waar recruiters dol op zijn als je ooit een nieuwe baan zoekt!

 

Dus wanneer je voor je werk je vaardigheden in het Engels moet verbeteren,  zijn er volop oplossingen. Het mooiste gedeelte is, dat je het ook nog heel erg naar je zin zal hebben!    

Vind de business cursus die past bij jou

By Leah Ganse

What do you think?