ESL Verhalen: Onze top 9 van artikelen uit 2020

Talen leren January 27, 2021

Dat 2020 een vreemd jaar was, is waarschijnlijk nogal een understatement. Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt, en onverwacht overrompelde het ons. We werden heel creatief in het aanpassen aan het nieuwe normaal.

En aanpassen aan het nieuwe normaal, dat deden we – we bedachten nieuwe manieren om met elkaar en onszelf in verbinding te komen en we ontdekten wat uiteindelijk echt belangrijk is.

Bij ESL voegden we ons naar de omstandigheden, maar we gaven onze liefde voor onderwijs niet op. We onderzochten nieuwe benaderingen via onze ESL verhalenblog en vonden manieren om het leren van een taal en reizen in te passen in onze nieuwe normale manier van leven.

Hier zijn de 9 beste voorbeelden van hoe we dit deden:

1.- 10 tips voor thuiswerken

Vóór 2020 leek thuiswerken nogal spannend. Niet meer forenzen? Uit je bed rollen en in je pyjama aan het werk gaan? Dat klonk echt goed. Maar toen we het werkelijk gingen doen merkten we, dat concentratie en productiviteit bij het werken op afstand iets was om over na te denken en te plannen.

2.- Hoe besluit je welke taal je gaat leren  

De beste taal om te gaan leren was iets, waarover je zelfs vóór 2020 al nadacht. Gelukkig gaf 2020 ons de tijd en de gelegenheid om diep na te denken over wat we in overweging moesten nemen voor het beginnen aan een nieuw taalavontuur.

3.- Hoe schrijf je de beste motivatiebrief in het Engels

De arbeidsmarkt is in 2020 zeker hard getroffen – om het maar voorzichtig uit te drukken. Wereldwijd hadden bedrijven het zwaar en sloten hun deuren. Veel werknemers kwamen er achter, dat ze op zoek moesten naar nieuwe kansen, zowel thuis als in het buitenland. Toekomstige werknemers voorzien van een prachtige motivatiebrief in het Engels is zonder twijfel de eerste stap naar succes!

4.- Hoe leer je snel Koreaans – 5 tips

Hoewel het misschien niet de makkelijkste taal lijkt om te leren, opent het spreken van Koreaans ongetwijfeld veel deuren. Is het jouw doel om het snel te leren, dan moet je echt onze 5 tips bekijken over hoe je dit kan aanpakken – en dit alles kan je ook vanuit huis doen!

5.- Zomerse woordenschat: de woorden die je moet kennen als je op reis gaat

Lange zomerdagen, zwoele avonden… Of je nu op reis gaat of niet, de zomer is gewoon heerlijk. Doe je voordeel met het bijbehorende optimisme, door nieuwe woorden te leren in de taal die je studeert – bonuspunten als je ze in het buitenland echt gebruikt!

6.- Checklist voor een studie in het buitenland voor Japan

Misschien ben je nog niet bezig met een studie in het buitenland in Japan, maar als je het overweegt, zou je waarschijnlijk nu je plannen al moeten gaan maken! In 2020 stelden wij wat nuttige tips samen van onze experts, om je hierbij terzijde te staan.

7.- Officiële taalcertificaten: een overzicht van de top taaltests wereldwijd

Officiële taalexamens in het Engels zijn er in overvloed, net als taalstudenten die ze nodig hebben – daarom is het redelijk makkelijk om hierover informatie te vinden. In 2020 besloten wij dat het tijd werd om aandacht te besteden aan andere talen en de bijbehorende officiële certificeringen: van Frans en Spaans tot aan Duits en Russisch.

8.- Waarom zomerkampen geschikt zijn voor tieners

Hoe blijf je tieners helpen bij het leren tijdens de zomervakantie? Dit is iets waar ouders vaak mee worstelen. Zomerkampen bieden een fantastische omgeving voor jongeren om hun vaardigheden te blijven ontwikkelen, terwijl ze plezier hebben en de wereld ontdekken. Lees onze berichten van februari 2020 hierover!

9.- 10 Engelse acroniemen die je moet kennen

Elke taal kent afkortingen in geschreven communicatie en hoewel wij die in onze moedertaal integreren en intuïtief gebruiken, is dit niet altijd zo makkelijk in onze tweede taal. Leer de meest voorkomende in het Engels en gebruik ze op de juiste manier!

Blijf Leren Met ESL

By Julia Hoyas

What do you think?